Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueUbrzajte se sa NVIDIA-jom

Ubrzajte se sa NVIDIA-jom

NVIDIA je danas  objavila impresivne rezultate prvog talasa novog “2x in 4 Weeks.  Guaranteed.” programa koji promoviše mogućnost da programeri mogu u period od mesec dana najmanje duplo ubrzati svoju brzinu u pokrenutim aplikacijama koristeći kompajler baziran na direktivama kompanije The Portland Group (PGI) i NVIDIA GPU-ove.

Stotine naučnika i istraživača širom sveta registrovalo se za program od kad je najavljen pre dve nedelje. Neki od njih su dostigli petostruko ubrzanje za samo dan programiranja.

Direktive omogućavaju paralernim programerima da isporuče jednostavne “opise”  kompajleru kako bi indentifikovali koje delove koda treba ubrzati, sve to bez zahteva za modifikovanje ili adaptiranje samog koda ispod. Otkrivanjem paralernosti kompajleru direktive omogućavaju da odradi detaljan posao mapiranja posla na akcelerator.

Program takođe omogućava korisnicima da ubrzaju svoje aplikacije na NVIDIA® Tesla™ GPU-ovima koristeći PGI Accelerator kompajler i garantuje najmanje dvostruko ubrzanje aplikacija za četiri nedelje ili manje. Zainteresovani programeri se mogu registrovati za besplatnu probu od 30 dana na NVIDIA sajtu “2x in 4 Weeks.  Guaranteed”.

Prvi rezultati koje navode programeri uključuju:

  • Asistent na post-doktoratu Holandskog instituta za radio astronomiju (ASTRON) i univerziteta Groningen je postigao značajna unapređenja svog rada koji se bavi poreklom univerzuma koristeći desetine hiljada niskofrekventnih antenna LOFAR teleskopa. Tokom pet dana upotrebe direktiva on je bio u mogućnosti da ubrza svoju aplikaciju za rekonstrukciju slika čak 5.6 puta.
  • Globalni proizvođač navigacionih sistema ubrzava svoje istraživanje koje uključuje algoritme za detektovanje objekata unutar sekvenci slika. Koristeći directive i GPU-ove, programmer je ubrzao aplikaciju za pet puta tokom jedne nedelje.
  • Asistent na post-doktoratu univerziteta u Teksasu, San Antonio je na misiji da bolje razume efekte solvenata na proteinima. Koristeći directive on je ubrzao svoju aplikaciju pet puta u toku samo jednog dana.

“2x in 4 Weeks.  Guaranteed.” program je dizajniran da pripremi programere za nadolazeći talas rešenja zasnovanih na direktivama baziranim na novom OpenACC™ standard za paralerno programiranje. Najavljen na SC11 konferenciji u novembru, OpenACC program je dizajniran da omogući milionima naučnih i tehničkih programera da lako iskoriste prednosti transformativne snage heterogenih CPU/GPU računarskih sistema.

Od OpenACC standarda se očekuje benefit na velikom broju polja na kojima rade programeri posvećeni hemiji, biologiji, fizici, analizi podataka, vremenu i klimi, inteligenciji i mnogim drugim poljima. Postojeći kompajleri od Cray-a, PGI-a i CAPS-a bi trebali ponuditi inicijalnu ponudu za OpenACC standard početkom decembra 2011. i takođe kroz 2012.

Za više informacija ili učestvovanje u “2X in 4 Weeks.  Guaranteed.” programu, molimo posetite NVIDIA web stranicu ili preuzmite FAQ programa. Za više informacija o OpenACC-u molimo posetite OpenACC web sajt. Kako bi naučili više o Tesla GPU-ovima, posetite Tesla web sajt.

Za više vesti kompanije NVIDIA, više informacija o samoj kompaniji i proizvodima, video klipove i fotografije i sve ostale informacije molimo posetite NVIDIA newsroom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!