Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueZatvoren Serbia Fashion Week

Zatvoren Serbia Fashion Week


U ponedeljak je zatvoren Serbia Fashion Week, najveći projekat iz oblasti mode i dizajna u Srbiji. Tokom nacionalne nedelje mode održano je 35 revija, svoje kolekcije izložilo je više od 50 dizajnera, svakodnevno su održavane izložbe, seminari i stručne konferencije poput one na kojoj se Felipe Anđeloti, ekspert na polju komunikacija i menadžmenta u modi, sastao sa domaćim dizajnerima kako bi sa njima podelio svoje iskustvo i odgovorio na njihova brojna pitanja.
Poslednjeg dana nedelje mode posetioci su imali priliku da vide revije Milice Tričković, Marka Marosiuka iz Srbije, Elene Karatas iz Rusije, kao i grupnu reviju studenata Fashion Engineering School (Ana Tara Radonjić, Katarina Tomić, Sandra Stakić, Slavica Ilić Stanojlović i Tena Filičić).
Niko nije ostao ravnodušan za vreme revije ruske kreatorke Elene Karatas koja je prikazala razigrane, cvetne haljine inspirisane prirodom i 18. vekom. Dizajnerka je i kolekcijom i atmosferom odlično dočarala duh Rusije. Perspektivnog srpskog dizajnera Marka Marosiuka je inspirisala superzvezda Kajli Minog. Pistom su dominirale haljine plave, roze i bele boje, sa detaljima kao što su rese i sjajne zlatne šljokice.  Na kraju večeri, publika je pogledala specijalnu reviju na kojoj je francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa upotrebio svo svoje iskustvo i maštu, pa je na svoj način iskombinovao najlepše kreacije svojih srpskih kolega koje su predstavljene prethodnih dana na SFW.
Publici su se poklonili i ljudi koji su pripremili ovaj veliki projekat koji je tokom prethodne nedelje imao preko 20.000 posetilaca. Predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat,  praćena frizerima, šminkerima, koreografima, manekenima, volonterima, menadžerima brojnih sektora, cela ekipa koja broji tri stotine članova, izašla je na pistu i od publike u Master centru Novosadskog sajma dobila zasluženi aplauz.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!