Monday, February 26, 2024
HomeBlueHP donosi bolju komunikaciju Univerzitetu u Namuru

HP donosi bolju komunikaciju Univerzitetu u Namuru

HP Networking je omogućio Univerzitetu u Namuru da uz snižavanje operativnih troškova unapredi performanse i dostupnost svojih aplikacija bogatih multimedijom. Sistem je implementirao HP-ov partner Prodata, uz HP-ovu konsultantsku i tehničku podršku.
“Bilo nam je potrebno da usaglasimo univerzitetske komunikacije, da kreiramo centralno čvorište, kao i da povežemo data centar i superkompjutere”, rekao je Bruno Delcourt, šef tima za umrežavanje, Univerzitet u Namuru. “HP-ova rešenja to postižu na jednostavan i efikasan način i daju nam platformu koja omogućava pokretanje novih aplikacija kao što su VoIP, objedinjene komunikacije i kolaboracija, upotreba mobilnih uređaja i prenos videa. Pored toga što se lako koristi, HP mreža značajno snižava naše IT troškove.
HP Network konsultatnske usluge zadržale su jednostavnu topologiju univerzitetske mreže koja je sada izuzetno izdržljiva i maksimalno dostupna. Radi što veće efikasnosti, mrežom se upravlja sa jednog mesta pomoću HP Intelligent Management Center (IMC) softvera. HP IMC objedinjuje upravljanje mrežnim resursima, uređajima, servisima i korisnicima, što smanjuje opterećenje univerzitetskog IT tima i snižava operativne troškove.
Moćni svičevi serije HP 1050 podržavaju aplikacije za objedinjene komunikacije i kolaboraciju, prenos videa i učenje na daljinu. Dva HP 10500 sviča nalaze se u data centru, a dva su u centralnom čvorištu, što univerzitetu omogućava da poveže dve fizički udaljene lokacije. HP-ova inovativna Intelligent Resilient Framework (IRF) tehnologija konsoliduje ove uređaje u jedan virtuelni svič kojim se lako upravlja. Zahvaljujući tome, smanjuje se kompleksnost infrastrukture, povećava pouzdanost mreže i garantuje da kritične aplikacije i servisi rade bez prekida.
Na pristupnom nivou, nalaze se energetski efikasni svičevi serije HP 5120 El. Oni su opremljeni najnovijom tehnologijom za određivanje prioriteta saobraćaja, a obezbeđuju izdržljivu vezu između jezgra i ivica mreže. Kapacitet mreže se lako može prilagoditi budućim potrebama univerziteta.
HP-ov najvažniji događaj za korisnike, za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike  HP Discover, održaće se od 4 do 6-decembra 2012. u Frankfurtu u Nemačkoj.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!