Friday, June 14, 2024
HomeBlueMultimedijalna aždaja

Multimedijalna aždaja

Zahvaljujući sve boljim karakteristikama prenosivi računari bi vrlo brzo trebalo u potpunosti da zamene stone modele u oblasti zabave i obrazovanja. Proizvođači nastoje da prvi predstave poboljšane modele i time osvoje veći deo tržišta, a kompanija ASUS je među vodećim po tom pitanju.

Nova serija N55SF računara zasnovana je na novim Intel Core i5 i Core i7procesorima I prevashodno su namenjeni multimedijalnoj zabavi sa posebnim naglaskom na audio performanse. Za to su dobrim delom zaslužni zvučnici potpisani od strane kompanije Bang & Olufsen sa Sonic Master tehnologijom, koji su inače dizajnirani ekskluzivno za NX90 seriju računara.

Za grafiku je zadužena diskretna NVDIA GeForce GT555 kartica sa 2 GB DDR3 memorije koja prikazuje sliku na ekranu dijagonale 15,6 inča u rezoluciji 1366×768 piksela.  Pored ugrađenog višeformatnog čitača memorijskih kartica, ovi računari imaju i priključke tipa USB 3.0 koji omogućavaju brz prenos podataka na, kao i brzo punjenje kompatibilnih uređaja. Mašine imaju i mogućnost bežičnog umrežavanja, ugrađen Bluetooth 3.0 i Web kameru pogodnu za video konferencije.

Najinteresantniji model N55SF-SX160 poseduje procesor Core i7-2630M 2.0 GHz, 4 GB DDR3 memorije i HDD  kapaciteta 750 GB; SX192 je tu sa procesorom Core i7-2630M 2.0 GHz, 6 GB DDR3 memorije i hard diskom od 640 GB, dok model SX-79 ima procesor Core i5-2410M 2.3GHz, 6 GB DDR3 memorije i SSH (Solid State Hybrid) disk kapaciteta 500 GB. Uz ove modele dobija se miš i torba za prenošenje.

Brzi procesori sa mnogo memorije i dobro kobinovanim komponentama zajedno sa najnovijim tehnologijama čine ove računare odličnim izborom za korisnike kojima je potrebna moćna prenosiva platforma sa kojom će uvek završiti svaki posao bez mnogo muke.

Cena (sa PDV-a): Uzorak

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!