Sunday, April 21, 2024
HomeBluemydlink Cloud uređaji i usluge

mydlink Cloud uređaji i usluge

Kompanija D-Link je ovih dana detaljnije predstavila najavljiene uređaje iz svoje Cloud porodice. Naime svi D-Link Cloud uređaji zahvaljujući ugrađenim aplikacijama ove najnovije tehnologije omogućavaju korisnicima krajnje jednostavnu konfiguraciju, pristup, kao i upravljanje sopstvenom mrežom i uređajima i sadržajima na istoj, u svom lično i prema sopstvenim potrebama personaliziranom oblaku.
Predstavljeni asortiman obuhvata uređaje koji svi imaju ugrađenu uslugu midlink Cloud (mydlink Cloud) poput Cloud usmjernika (Routers), Cloud uređaja za mrežnu skladištenje podataka (Storage) odnosno Cloud kamera (IP video surveillance).

Zahvaljujući midlink Cloud (mydlink Cloud) uslugama korisnici putem midlink Web portala (www.midlink.eu) mogu (preko ličnog računara ili mobilnih aplikacija za tablete i pametne telefone) pristupati uređajima i datotekama u / na svojoj kućnoj mreži. Predstavljanje ove linije proizvoda dolazi kao dodatna potvrda vizije D-Linka da korisnike “snabdevaju” sa uređajima koji nude apsolutnu fleksibilnost, mogućnost povezivanja i mobilnost – toliko imperativne karakteristike današnjeg društva.
Kevin Ven, predsednik D-Link Europe, ovom je prilikom istakao kako je vreme personalizovanih Cloud uređaja i usluga pred nama. “Danas, više nego ikad, korisnici imaju mogućnost konstantne povezivosti na internet. S obzirom na to da oduvek osluškujemo povratne informacije naših korisnika i razvijamo uređaje prema njihovim potrebama, tako smo prateći kretanja i razvoj na tržištu zaključili kako je poslovanje i život u “oblacima” budućnost mrežnih tehnologija i umrežavanja te će kao takvo zasigurno biti okosnica daljeg razvoja D- Linkovog portfolia proizvoda i usluga (i za privatne i za poslovne korisnike). Naš je cilj korisnicima pružiti besprekornu i potpunu integraciju između uređaja koje koriste, bez obzira gde ih koriste  i sa kojom namenom (privatno ili za posao). “, naglasio je g.Ven.
Razvoj mobilnih priključaka je u porastu i raste brže nego ikada i procenjuje se da će se do 2015. godine ostvariti 9 milijardi mobilnih konekcija u poređenju s 6600000000 koliko ih je danas ¹. Nadalje, podaci govore da gotovo 1/7 svetske populacije danas koristi usluge podržane na pametnim telefonima ili nekim drugim umreženim uređajima. Procenjuje se da će do 2015. godine taj udeo porasti na oko 2,5 milijardi.
Takvi recentni rezultati istraživanja potvrđuju da je mobilni uređaj (smartphone, tablet) kao takav postao prilično važan, ako ne i u centru životnih dešavanja. Kao posledica toga, korisnici očekuju (i očekivaće) da preko tih istih mobilnih uređaja mogu učiniti apsolutno sve što inače čine (ili su činili) preko računara!
Personalizovani oblak, kojem se može pristupiti putem bilo kog uređaja spojenog na internet, predstavlja pravi “Disneiland” za razvoj i primenu korisničkih aplikacija u narednim godinama. Prema firmi Gartner Inc., usluge za kreiranje i upravljanje ličnim “oblakom” su u porastu, kao i razvoj i primena Cloud rešenja koja se polako integrišu u sve relevantne uređaje. Plan je uvesti ih kao standard do 2013. godine, s ciljem da budu opšte prihvaćena i korišćena do 2015 godine. Dodatno ubrzanje u korišćenju i primeni Cloud rešenja i usluga očekuje se već do kraja 2012. godine. “, izjavio je ovom prilikom potpredsjednik kompanije Gartner Inc. Andrev Johnson dodavši kako s obzirom na to da usluge “u oblaku” postaju deo ljudske svakodnevice, svi povezani s tim procesom (i proizvođači i dobavljači proizvoda i usluga) imaju želju za integracijom cloud usluge kako bi dobili što više korisnika. Iz svega spomenutog evidentno je da se danas od prisutnih na tržištu zahteva multidimenzionalno razmišljanje u pristupu: od razvoja uređaja iplatformi do usluga.
Predviđajući porast potražnje u tom delu korisničke potrošnje, D-Link je uložio značajna sredstva u istraživanje i razvoj ove tehnologije i uređaja, a sve sa ciljem da na vreme obezbedi ponudu naprednih uređaja koji mogu u potpunosti obezbediti benefite Cloud tehnologije.   Prošle godine je tako na tržištu D-Link predstavio niz kamera s mydlink uslugom dok predstavljena Cloud rešenja dolaze kao svojevrsno proširenje i nadogradnja ponude i samih rešenja.
Cloud kamere:
D-Link Cloud kamere pružaju vam mogućnost pregleda i pristupa snimcima kada god i gde god to poželite! Jedino je bitno imati pristup na internet i da oko držite na stvarima koje su vam bitne 24/7! Na pojedinim modelima moguće je i trenutno skladištenje snimljenog sadržaja dok funkcija stalnog pregleda / nadzora pruža idealno rešenje za nadzor kuće i / ili kancelarije, i to sve bez komplikovanih konfiguracija prilikom postavljanja i upravljanja!

Cloud Camera (DCS-930L)

Day/Night Cloud Camera (DCS-932L)

Enhanced Day/Night Cloud Camera (DCS-942L)

Pan/Tilt/Zoom Cloud Camera (DCS-5222L)

Cloud mrežni snimač:
Ovaj Cloud NVR (Netvork Video Recorder) uređaj za mrežno snimanje (DNR-322L) omogućava snimanje i skladištenje snimaka visokog kvaliteta sa do 9 umreženih D-Link kamera. Samom snimaču može se pristupiti kao i njime upravljati putem mydlink portala što osigurava da na najbrži i najlakši način pratite šta se događa u Vašem domu ili kancelariji 24 sati dnevno, 7 dana u nedelji.

Cloud ruteri:
D-Link Cloud ruteri uvode prednosti Cloud tehnologije direktno u samo srce kućne mreže jer omogućavaju korisnicima da zahvaljujući mydlink Cloud portalu i mobilnim aplikacijama (iPhone, Android) imaju uvid u, na primer, koje to Web stranice posećuju korisnici na toj kućnoj mreži (za roditelje kao stvoreno) ili za postavljanje i primanje poruka upozorenja u slučaju neautorizovanih upada na mrežu.

Cloud Router N300 (DIR-605L)

Cloud Gigabit Router N300 (DIR-636L)

Cloud Gigabit Router N600 (DIR-826L)

Cloud uređaji za mrežnu skladištenje podataka:
D-Link ShareCenter Cloud Storage rešenje (sa prostorom za 2 diska) za mrežnu skladištenje podataka (DNS-320l) obezbeđuje svu udobnost i fleksibilnost, jer omogućava korisnicima pristup, korišćenje, deljenje sopstvenih datoteka (fotografije, muzički, video i slični sadržaji) bilo kad i bilo gde (na bilo kom računaru i / ili mobilnom uređaju za kojeg je samo bitno da ima vezu na internet).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!