Thursday, June 20, 2024
HomeOrangeNajbolja tajna ostrva na Zemlji

Najbolja tajna ostrva na Zemlji

Za sve one koji žude za belim peščanim plažama, slanim povetarcima, sveže uhvaćenim morskim plodovima i naravno bez gužve trebaju da posete neke od svetskih skrivenih ostrva.

Skopelos – Grčka

Holivudski skauti su u potrazi za savršenom filskom lokacijom, preskočili poularno mesto Mikonos u Grčakoj i stigli do Skopolisa. Ovo mesto se nalazi na jedan sat vožnje trajektom od Skijatosa. Ostrvo Skopolis je savršeno mesto za odmor ( skrivene uvale, plave tavern, stotine crkava iz vizantiske ere). Holivud je upravo na ovom ostrvu pronašao idealnu plažu ( Kastana) za film Mamma Mia .

Caje Kaulker- Beliz

Ovo je malo koralno ostrvo u blizini obale Beliz u Karipskom moru. Dolazak do beliza je moguć putem vodenog taksija ili malim avionom. U poslednjih nekoliko godina ostrvo je postal popularna destinacija. Ima preko 30 malih hotela, veliki broj prodavnica i restorana. Ukoliko ste u prilici iddealno vreme posete je od 1-3 jula kada se održava festival jastoga.

Simson Cay- Bahami

Delimično je zaštićen od komercijalnih aktivnosti. Od 1959.godine je postalo popularno ostrvo ali ima I dosta privilegovanih zemljoposednika kao što je Džoni Dep. Međutim gosti ovog ostrva mogu da uživaju u morskim grebenima kao i izolovanim ostrvima. Na Sampson klubu je najbolji zalazak sunca koji ćete doživeti.

Gozo – Malta

Ovo je malo mediteransko ostrvo na kome je Odisej bio “zarobljen” posle Trojanskog rata. Samo jednim pogledom na taj prekrasni pejzaž ga je tamo zadržao sedam godina. Ono što vas tamo može ostaviti bez daha jeste valjanje brežuljcima, stare tvrđave, kao i tvrđave iz bronzanog perioda.


Andamanska ostrva- Indija

Ovih 550 koralnih ostrva mogu biti paravi beg iz svakodnevice sa dodatnom dozom culture. Tamo još uvek možete videti nekoliko starih autohtonih plemena. Ostrvo Havelock je samo na dva sata vožnje trajaktom iz Port Blera, verovatno je i najprivlačnije zahvaljujući neverovatnim belim plažama. Ono što svakako morate uraditi tamo jested a se upoznate sa istoriskim područjima sela ostrva Vinis.

Rodrigez- Mauricijus

Sa svojim zelenim dolinama i brojnim ostrvima predstavlja raj za planinare i surfere. Ovo ostrvo zaključano je u plitkim lagunama, podseća na oblik velike ribe. U godinama prošlosti princ Vilijam ga je rado posećivao.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!