Saturday, June 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksTerapija za uspešnu vezu

Terapija za uspešnu vezu

Terapija za parove još uvek se smatra tabu temom u Srbiji, jer se uvek polazi od onoga šta će reći komšija, prijatelji ili roditelji. Opravdanja da se ova vrsta terapije izbegne su razna, ali nikako opravdana ako par prolazi kroz težak period. To ne mora da znači da je ljubav između njih isčezla već da se radi o mogućoj prolaznoj fazi koju ćete lakše i prže prebroditi kada se oslobodite predrasuda koje imate o terapiji.

Dobra vest za one koji se nađu u ovoj konkretnoj situaciji ili čak i kada  jedan od partnera nije spreman da ide na terapiju je da postoje stvari koje svako može uraditi i da popravi stvari koje još uvek nisu uništene.

To možete da uradite samostalno ili kao par, mada je mnogo efikasnije da uradite zajedno.

Kada više ne možete da ćutite i prevazišli ste sami sebe, vreme je da porazgovarate sa partnerom. Birajte jedan od onih trenutaka kada je prijateljski raspoložen i kada ste svesni da je i sam svestan da imate problem. Ukoliko izaberete pogrešan moment situacija bi mogla da se pogorša. Zato, samo strpljivo.

Pozitivno razmišljanje je odlično mesto za početak.  Kad putevi romantike postanu previše kameniti za dalje putovanje, vreme je da napravite korak unazad i oboje se prisetite razloga zbog kojih ste se zaljubili.

Napravite listu, napišite pismo, ili uzmite nekoliko minuta da se grlite ili plešete zajedno. Podsetite jedno drugo koliko ste divna osoba kada se ne opterećujete previše oko finansija, dece, drugih stvari koje utiču na vaš odnos.

Postoje mnogo različitih samo-terapija koje možete koristiti. Možda želite da uzmete knigu različitih stillova i zajedno je pročitate a može vam dati poneki koristan savet ili da vam postane smernica, a možda i da malo uvidi koji je ključni problem i dati odgovore za budućnost.

Često se dešava da kažete jednu stvar i vaš partner može da čuje nešto drugo. Važno je da naučite kako da komunicirate jedno sa drugim pozitivno i tačno. Radeći zajedno kroz samo-terapiju može da vam pomogne je vrlo brzo postane vaša prošlost koje ćete se sećati sa osmehom.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!