Friday, February 23, 2024
HomevestPočela druga sezona podkasta „Muzička industrija“

Počela druga sezona podkasta „Muzička industrija“

U sredu, 10. januara u 18h na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music počela druga sezona podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda druge sezone, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gost prve epizode podkasta „Muzička industrija 2.0“ 10. januara bio je Nikola Čuturilo. Naš proslavljeni kompozitor i aktuelni predsednik UO Sokoja obrazložio je je plan ove institucije u nekoliko nastupajućih godina.

Epizoda će moći da se pogleda na ovom linku:

 

U narednim emisijama gosti će biti Nikola Vilotić (direktor OFPS), Žika Ajdačić (predsednik UO organizacije Prava Interpretatora), Rade Bulatovic Čeja (džez muzičar), Jela Čelo (kompozitor i izvođač), Rade Radovojević (aktuelni predsednik Udruženja kompozitora Srbije), Ivan Ilić (dirigent, aranžer i predsednik Udruženja rok, pop i džez muzičara), Pavle Pavičić (ekspert SOKOJ-a za pravna pitanja koja se tiču digitalne sfere), Aleksandar Gajović (Bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Srbije) i Olga Kepčija (urednik i voditelj Radija 202).

 

                                                           Multimedia Music:

https://www.youtube.com/user/YTMultiMediaMusic

www.multimedia-music.com 

https://www.facebook.com/MultimediaMusicSRB/ 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!