Friday, May 24, 2024
HomeBlueUčešće NIS-a na 6. Festivalu nauke u okviru „EksperTinejdžeri zone"

Učešće NIS-a na 6. Festivalu nauke u okviru „EksperTinejdžeri zone"

Ove godine će se po šesti put održati Festival nauke pod nazivom „Nema teorije“ u Beogradu od 29. novembra do 2. decembra. NIS je po prvi put sponzor Festivala nauke, odnosno, jednog od najuzbudljivijih delova manifestacije pod nazivom „EksperTinejdžeri zona“.
Kompanija će na svom štandu pripremiti sadržaj za učenike srednjih škola iz Srbije i regiona koji će biti namenjen „ekspertinejdžerima“ tj. srednjoškolcima koji će istovremeno biti i izlagači na štandu.
Posetioci će, po prvi put, imati priliku da slažu „3D“ slagalicu i da se, razvrstani u timove, takmiče u pripremi gigantskih industrijskih objekata u „3D“ formatu. Uz tehnologiju „proširene stvarnosti“ srednjoškolci i svi prisutni imaće mogućnost i da u virtuelnom svetu slušaju predavanja i da, kao u filmovima naučne fantastike, nauče na interesantan način o počecima istraživanja nafte i proizvodnji energije u Srbiji.
Pored ovih zanimljivosti učenici će moći i da se, putem video igrice „Budi brži od Borkovića“, takmiče sa Dušanom Borkovićem, članom „NISOTEC“ tima i evropskim automobilskim šampionom na brdskim stazama ili uslikaju za foto konkurs na temu „Nauka Inspiriše i Spaja“.
NIS „EksperTinejdžeri zona“ biće smeštena u bivšoj robnoj kući Kluz koja je jedna od četiri lokacije gde će se Festival nauke održati.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!