Friday, May 24, 2024
HomeBlueNational Geographic Srbija & Canon foto-konkurs

National Geographic Srbija & Canon foto-konkurs

Časopis National Geographic Srbija i kompanija Canon raspisali su konkurs za najbolju fotografiju u kategorijama: ljudi, mesta i priroda. Konkurs će trajati narednih 8 meseci i svi punoletni državljani Republike Srbije imaju pravo na učešće.  
Konkurs je počeo 1. maja a fotografije će se primati do 30. novembra 2013. godine. Svi zainteresovani građani su pozvani da pošalju po jednu fotografiju na temu ljudi, mesta i/ili priroda. U decembru će stručni žiri i posetioci sajta odlučivati ko će biti pobednici. Stručni žiri čine: Igor Rill – urednik časopisa National Geographic Srbija, Dragoljub Zamurović – fotograf časopisa National Geographic Srbija, Ivan Miladinović art – direktor časopisa National Geographic Srbija i Katarina Mitrović, predstavnik kompanije Canon Srbija. Posetioci sajta će u decembru takođe imati priliku da odaberu svoje favorite, putem glasanja na sajtu.
„Čak i oni koji neredovno prate naš časopis znaju da je National Geographic sinonim za izvanrednu fotografiju i to je opšte mesto, sada već duže od jednog veka. Stoga je i ovogodišnji konkurs dobro polazište za sve fotografe, i profesionalce i amatere. Neretko, autori primećeni na ovakvim konkursima postaju saradnici časopisa National Geographic i to su iskustva koja sam čuo od kolega u svetu, a ni naše izdanje nije izuzetak”, kaže povodom foto-konkursa Igor Rill, glavni urednik časopisa National Geographic Srbija.
Imena pobednika će biti objavljena početkom januara 2014. godine, a tada će biti upriličena i svečana dodela nagrada. Ukupno 8 učesnika konkursa, koji su po izboru stručnog žirija, odnosno publike, autori najbolje fotografije konkursa i najbolje fotografije u svakoj od kategorija, osvojiće vredne nagrade. Pored vrednih poklona kojima će biti nagrađeni autori, njihove fotografije biće objavljene i u časopisu i na internet stranici National Geographic Srbija u januaru 2014. godine.
Glavne nagrade koje čekaju pobednike su fotoaparat Canon EOS 650D + objektiv 18 55 IS (za autora najbolje fotografije konkursa po izboru žirija) i štampač Canon Pixma MG 6350 (za autora pobedničke fotografije po izboru posetilaca sajta). Pobednike kategorija takođe očekuju vredne nagrade, a svi autori pobedničkih fotografija osvojiće i jednogodišnje pretplate na časopis National Geographic Srbija Za detaljnije informacije pogledajte propozicije konkursa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!