Monday, May 20, 2024
HomeBlueNajluksuznije zatvorske ćelije

Najluksuznije zatvorske ćelije

Postoji mnoštvo zatvora u svetu koji nude luksuz i komforan život svojim zatvorenicima. Luksuz ovde podrazumeva život u svetloj, prostranoj sobi, sa udobnim krevetom, tv-om, možda čak i frižiderom, mogućnost učenja u biblioteci, teretanu, sportski tereni itd.

Izdvojili smo vam najinteresantnije zatvore:

1.Santa Ana zatvor u Kalifornija

U ovom zatvoru zatvorenici koji nisu osuđivani zbog teškog zločina mogu da priušte sebi čistu sobu boljeg ambijenta, daleko bolju od onih u centralnom zatvoru, i to po ceni od 75 dolara do 127 dolara dnevno.Zatvorenicima je omogućen i unos laptopa ili iPod-a.

2.Ustanova Otago Corrections, u Otago-u


Podno grejanje, tv, biblioteka i mnoga druga postrojenja za rekreaciju čine VIP tretman zatvorenika u Otago Corrections ustanovi.

3.Zatvor Halden u Norveškoj.

Zatvor Halden ima gomilu pogodnosti za svoje zatvorenike, što uključuje zvučni studio, rute za dzogiranje, odvojene kuće sa dva ležaja, gde mogu ugostiti svoju porodicu. Zatvorenicima su na raspolaganju i tv, frižider, sofa, sto… Kapacitet zatvora je za 252 osobe.

4.Austrijski zatvor sa 5 zvezdica


Nalazi se u gradu Leoben u Austriji, i ovo je jedan od najboljih zatvora u svetu. Postoji teretana, lepo nameštena i čista ćelija sa tv-om.. Zatvor ima takvu udobnost da bi čak i nevin čovek poželeo da napravi prekršaj.

5.Al Kaponeova ćelija u Filadelfiji

Zatvor potiče još iz 1929.godine kada je Al Kapone, kralj Čikaškog podzemlja, bio zatvoren.  Dok zidovi bez boje pričaju drugu priču, dekor sobe odiše luksuznim životom kojim je zatvorenik živeo tokom 8 godina zarobljeništva.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!