Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueWindows Messenger odlazi u penziju u martu

Windows Messenger odlazi u penziju u martu

Windows Live Messenger zvanično odlazi u penziju 15. marta ove godine, kada će svi korisnici biti prebačeni na Skajp, objavio je Majkrosoft. Messengder će ubuduće biti dostupan samo u Kini.
Kako podseća portal Mashable, Microsoft je kupio Skype 11. oktobra 2011. godine po ceni od 8,5 milijardi dolara. Prošlog novembra, predsednik Skype-a Toni Bejts je potvrdio u svom blogu da će Messenger biti ugašen u prvom kvartalu 2013.
Kompanija podstiče korisnike da apdejtuju Skype, kao i da se uloguju koristeći mejl i šifru naloga sa Microsofta, koji je ranije bio poznat kao Windows Live ID. Nakon toga će se svi kontakti sa Messengera pojaviti na Skype-u. Korisnici koji su ulogovani na Messinger, videće obaveštenje da moraju unaprediti ovu aplikaciju, a kada kliknu na to obaveštenje pojaviće se prozor za instalaciju Skype-a, nakon čega će Messinger biti deinstaliran.
Do 15. marta, Messinger će raditi kao i do sada, a nakon tog datuma korisnici se više neće moći ulogovati i automatski će biti prebačeni na Skype.
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!